Reţea de traficanţi de droguri, destructurată

Data publicării:
IAMGINI DIICOT DROG

Anchetatorii au stabilit că reţeaua traficanţilor de droguri este formată din zece membri, iar stupefiantele ajung la Braşov de la Constanţa şi Bucureşti. Reţeaua era foarte bine structurată.

"Unii se ocupau cu aducerea drogurilor din afara graniţelor ţării, din Spania, alţii cu depozitarea lor, astfel că se putea pierde urma lor dacă se acţiona pe segmente fără a avea un tot unitar asupra operaţiunii infracţionale", spune Gabriel Florescu, şeful BCCOA Braşov.

Au fost făcute patru acţiuni de flagrant şi 13 percheziţii, în urma cărora anchetatorii au confiscat două kilograme de cannabis, 800 de grame de rezină de canabis, 13 grame de praf de amfetamina, 97 de pastile de extasy, dar au fost ridicate şi două autoturisme de lux, folosite la comiterea infracţiunilor.

"De regulă drogurile se plasau atât în mediul stradal cât şi prin cluburi, unor tineri care le cumpărau la cantităţi de ordinul câtorva grame în vederea consumului propriu", spune Cătălin Borcoman, procuror şef, DIICOT Braşov.

Unul din momentele cheie ale operaţiunii a fost descoperirea unei garsoniere din Bucureşti, pe care suspecţii o foloseau pentru depozitarea drogurilor.

"Era o garsoinieră prin care traficanţii încercau să-şi protejeze locuinţele împotriva unor percheziţii. Nu locuia nimeni acolo erau doar piese de mobilier, iar în comode în dulapuri erau doar cannabis", a precizat Cătălin Borcoman, procuror şef, DIICOT Braşov.

Cei zece presupuşi traficanţi au fost arestaţi de instanţă pentru 30 de zile, iar doi presupuşi clienţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri