Retrospectiva sportului braşovean 

Data publicării:
RETRO SPORT
 

Pe 10 aprilie, cu Rauhanen şi Lindqvist pe bancă, galben-albaştrii au câştigat dramatic în meci decisiv finala cu rivala HSC Miercurea Ciuc. Americanul Kevin Wehrs a înscris golul victoriei şi a declanşat nebunia în patinoarul braşovean.

Au urmat încă trei finale pentru hocheişti, care au mai câştigat însă doar un trofeu, la finalul lunii decembrie, Cupa României, desfăşurată la Braşov. Finala Ligii Mol pierdută cu Nove Zamky şi Cupa României din septembrie, cedată ciucanilor au însemnat locuri secunde şi alte medalii importante în vitrina clubului.

Handbalul braşovean a revenit pe podiumul naţional după o pauză de 6 ani, fetele pregătite de Bogdan Burcea şi Vasile Curiţeanu ridicând din mâna preşedintelui Fedraţiei Române de Handbal, trofeul de vice-campioane. Singurul hop pentru Corona a fost HCM Baia Mare echipă care a fost prea puternică pe final de sezon. Speranţele fanilor braşoveni se legau atunci de noul sezon, în care aşteaptau o luptă de la egal la egal cu noua forţă din vestul ţării.

Corona a abordat un concept de handbal românesc în care miza a rămas pe jucătoarele autohtone. Rezultatele se vor vedea de abea la finalul acestui an competiţional, dar la jumătatea sezonului ecartul faţă de campioana HCM Baia Mare şi forţa financiară a celor de la CSM Bucureşti este un considerabil. Un plus este şi revenirea în Cupele Europene unde braşovencele au trecut în primele 16 echipe în Cupa EHF.

La capitolul realizării este şi participarea unei delegaţii importante de sportivi din judeţul Braşov la Olimpiada de la Soci. Născuţi la Braşov sau legitimaţi la cluburi din zonă, schiorii Ioan Achriloaie şi Alex Barbu, fondiştii Sara Timea, Daniel Pripici şi Paul Pepene, săritorul cu schiurile Iulian Pâtea şi biatlonistul Cornel Puchianu au arătat potenţialul pentru sporturile de iarnă din judeţul nostru.

La capitolul dezamăgiri este trecut fotbalul. Existenţa în prima ligă a celor de la Corona Braşov a fost una efemeră şi falimentară. Secţia de fotbal fost o gaură în bugetul clubului şi în imaginea acestuia. În toamnă fotbalul a dispărut cu totul de la Corona dar semnele legate de acest proiect falimentar rămân.

FC Braşov a fost la pas de retrogradare şi a scăpat doar în ultima etapă în sezonul trecut. Cu datorii în toate părţile, clubul stegar trăieşte şi în acest an cu sabia deasupra capului. Jucătorii sunt în vacanţă, cu datorii ce depăşesc jumătate de an planurile de viitor sunt în ceaţă.

Redactor: Adrian Susanu / Montaj: Marinela Muraru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri