Rezultate mai slabe la Evaluarea Naţională

Data publicării:
EVALUARE REZULTATE

După ore bune de aşteptat, rezultatele evaluării naţionale au fost afişate. Curtea şcolii generale numărul 5 a răsunat de strigăte de bucurie.

Victor Gheorghe a luat 9,60 la română şi 10 la matematică. S-a pregătit intens pentru acest examen pentru că îşi dorea neapărat să ajungă la unul din cele mai bune licee din oraş.

"Vreau să urmez Andrei Şaguna, ştiinţele naturii, intensiv engleză. Calc pe urmele fratelui meu. Şi el a terminat tot Şaguna. Am terminat cu 9,99. Am avut o singură medie de 9 în clasa a 7-a" a spus, mândru, Victor. 

Nu toţi au fost mulţumiţi de notele obţinute

"A fost foarte greu. Acum aştept să fac contestaţie. Sunt nemulţumit la amândouă materiile. Am luat 7 la amândouă", a spus un candidat.

Şi părinţii au aşteptat cu nerăbdare rezultatele.

La nivelul judeţului Braşov procentul celor care au obţinut medii peste 5 a fost de 73,55%, mai mic decât cel înregistrat anul trecut. 

"Este puţin mai mic procentul ca anul trecut dar având în vedere compelxitatea subiectelor, eu zic că suntem cam la acelaşi nivel. Mai mult decât atât,  în urma simulării naţionale noi am avut un procent de medii peste 5 de 51,2%. Acest procent zic eu că este normal", a precizat  Victor Vijoli - inspector şcolar general adjunct ISJ Braşov.

Au fost acordate 124 de note de zece la matematică, în timp ce la limba şi literatura română doar şase elevi au reuşit să ia nota maximă. Elevii care nu au fost mulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii Rezultatele finale se vor afişa pe 1 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri