Săculeți cu surprize, pentru mari și mici

Data publicării:
SACULETI CRISTIAN

Ideea săculeților misterioși din Cristian a luat naștere anul acesta, la inițiativa lui Rareș Crețu, un tânăr care a dorit ca, de Sărbători, și ceilalţi oameni din jurul lui să poată simți bucuria lucrurilor mărunte. În fiecare zi, de la începutul lunii, Rareş face mici saci cu dulciuri şi ornamente de Crăciun pe care îi pune la vedere pentru locuitorii comunei.

"Las săculețul și plec, dar am văzut reacții după aceea, pe rețelele de socializare, am văzut oameni care aleg să dea mai departe. Una dintre fete a ales să pună, la rândul ei, alți trei săculeți în localitate, alții au ales să dea săculețul altcuiva sau să pună altceva în săculeți și să îi dea mai departe", spune Rareș Crețu - inițiatorul proiectului Dar din Dar.

Are ajutor de nădejde în mama sa, pasionată de articolele hand made și care completează săculeții cu mici atenții lucrate 

"Am încercat să îl ajut introducând în săculeți mici figurine care să îi bucure pe copii și nu numai, căciulițe de iarnă în miniatură", spune Adela Crețu, mama lui Rareş.

În fiecare zi, Rareș lasă câte un săculeţ într-un loc strategic ales, din comună, tranzitat de localnici. Pozează apoi locul și urcă fotografia imediat pe contul de Facebook. Oamenii află astfel că darul a fost plasat și începe o adevărată cursă pentru găsirea lui.

"Am urmărit, nu am reușit să ajung la timp, tot timpul eram în întârziere, ajungeam la 2, 3 minute după ce s-a ridicat săculețul", spune altă localnică.

"Este un săculeț cu niște daruri. Sunt niște globulețe de ciocolată, o steluță", spune o localnică.

Proiectul Dar din Dar își propune nu doar să bucure oamenii, dar să îi și învețe să dăruiască atunci când primesc. Este, până la urmă, o lecție de generozitate. Săculeții misterioși vor mai fi plasați doar până în seara de Ajun, pe 24 decembrie.

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Zoli Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri