Şaguniştii au îmbrăcat costumele naţionale

Data publicării:
COSTUME SAGUNA

Mândri de straiele populare moştenite din moşi-strămoşi şi de atmosfera pe care au reuşit să o aducă în mediul şcolar braşovean, elevii Colegiului Naţional Andrei Şaguna au arătat că ştiu care este vechimea şi componenţa straielor pe care le-au îmbrăcat.

"Am mărgele făcute de bunica mea, sunt mai vechi de 30 de ani, ie din bumbac, custută cu arnici, chieptar sau laibăr, din catifea, şorţ cu flori roşii", ne spune Denisa Piticaş, elevă în clasa a X-a.

Profesorii au fost încântaţi de iniţiativa clasei a X-a F, cei care au venit cu ideea proiectului "Uniforma altfel". Solidari şi mândri de iniţiativa elevilor lor, dascălii au schimbat ţinutele sobre cu ii, cătrinţe, poale, cheptare şi iţari.

Proiectul are şi o cauză nobilă. În schimbul a 3 lei, fiecare participant a avut şansa să ajute la strângerea de fonduri pentru copiii de la casa "Samariteanul milos" din Ghimbav. La sfârşitul zilei, cele mai originale costume au fost premiate. Inițiatorii proiectului își propun să facă din „Uniforma altfel" o tradiție, asemeni Bazarului de Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri