Schi în munţii Harghita

Data publicării:
BAI HARGHITA

Băile Harghita sunt situate la o altitudine medie de 1.350 de metri. De jur împrejurul staţiunii e pădure deasă, iar zapada buna de schi ţine aici patru luni pe an. În iernile îmbelşugate, nu sunt puţine zilele în care stratul de omăt depăşeşte un metru şi ajunge pâna la pervaz. În staţiune sunt trei pârtii publice de schi, cu o lungime totala de trei kilometri şi jumatate, La cele doua linii de teleschi şi la cea de babylift, o urcare costa între doi şi trei lei. Echipamentul complet de schi sau snowboard se închiriaza cu 30 de lei pe zi.

"Partia Kossuth are trei variante, una este de 680 de metri, celălalt de 80 şi varianta a treia de 1.000 de metri. Pârtia Miklos are o lungime de 300 de metri şi pârtia Csipike, unde se află babyliftul, are tot 300 de metri", spune Kosa Imre, preşedinte composesorat Harghita.

În staţiunea Băile Harghita sunt peste 400 de locuri de cazare, în hoteluri şi vile de doua - trei stele. O noapte de cazare costa între 25 şi 160 de lei de persoană.

"Oamenii care vin, vin din toată ţara, deci mai mult familişti, vin Constanţa, Galaţi, Târgu Mureş, Cluj, Bucureşti, Braşov", a declarat  Kristaly Peter, administrator complex turistic.

Pentru o plimbare în magnificul peisaj hibernal puteţi folosi snowmobilul. Închirierea pentru o oră costă 220 de lei. Alte distracţii de sezon sunt snowtubing şi patinajul în aer liber.

Pentru a ajunge în Harghita Băi, traseul este simplu. Mergeţi cu maşina dinspre Miercurea Ciuc spre Odorheiul Secuiesc pe DN13 A. După 15 km, şoseaua se bifurcă, iar drumul către staţiune este la dreapta pe DJ 138 A, De acolo, mai aveţi de mers 7 km pentru a ajunge în staţiune.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascalu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri