Se filmează "13 Nuanţe de Român"

Data publicării:
13 NUNATE ROMAN

Ideea documentarului care dă replica filmului denigrator despre români aparţine lui Dragoş şi Andei Teglaş, doi fraţi din Braşov care lucrează în Marea Britanie de câţiva ani. Reportajele de pe Channel 4 i-au revoltat şi i-au determinat să acţioneze. Împreună cu un grup entuziast, au demarat campania de strângere de fonduri.

„A fost ca un făcut, pentru că nu ne-am gândit, n-a fost premeditat, dar chiar 40 de zile înaintea Paştelui s-au tot strâns bani şi în ziua de Paşti s-au strâns toţi banii. Sunt foarte mulţi oameni care trăiesc frumos aici, îşi plătesc taxele, contribuie atât de mult societăţii ăsteia, încât chiar nu merită să fie văzuţi prost", spune Dragoş Teglaş.

O poveste de iubire, un cercetator de succes, o femeie DJ, un exemplu inspiraţional de reuşită a unui om care a pornit de la zero. Sunt doar câteva dintre cele 13 poveşti de ale românilor din Marea Britanie alese cu greu de echipa celor doi tineri braşoveni.

„Am fost în Cardiff, în Birmingham, în Brighton, în Southampton, am avut personaje din toate colţurile Marii Britanii şi sperăm să vă placă poveştile pe care le-am ales. Sunt diverse, sunt din cât de mult pături sociale şi industrii am putut să cuprindem în 13 poveşti. Sunt poveşti interesante, nu sunt doar vârfuri ale societăţii", povesteşte Anda Teglaş.

Campania 13 Shades of Romanian a primit susţinere şi de la personaje cunoscute atât din ţară cât şi din Regatul Unit. Români care îşi desfăşoară viaţa pe pământ britanic, dar şi nume cunoscute în ţară au dorit să fie alături de iniţiativa fraţilor Teglaş.

„Îmi doresc să iasă acest film, să putem arăta lumii întregi că nu toţi românii plecaţi afară sunt la fel. Nu vreau să-mi fie ruşine să spun că sunt român, de fiecare dată când plec afară",  a spus Eduard Mihail Andreianu CRBL - compozitor şi solist. 

Filmările se vor încheia săptămâna viitoare. După perioada de post-producţie, filmul va fi lansat atât la Londra, cât şi la Bucureşti. Distribuitorii sunt deja interesaţi de achiziţionarea documentarului care va prezenta o altă faţă a românilor care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, de data aceasta una pozitivă.

Redactor: Liviu Beju

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri