Se vinde fosta vilă de protocol a lui N. Ceauşescu

Data publicării:
vila ceausescu

Nicolae şi Elena Ceauşescu obişnuiau să îşi petreacă vacanţele de iarnă la vila Vânătorul din Predeal. Localnicii îşi aduc aminte că era zarvă mare în oraş când cuplul prezidenţial venea aici.

"Când ajungea venea cu pază după el, nu aveai voie să treci pe partea unde era a lui, trebuia să treci pe partea cealaltă ", îşi aminteşte un localnic.

"De obicei venea în ianuarie de ziua lui şi a ei, bineînţeles, amândoi, şi stăteau cam trei săptămâni pe aici", spune alt locuitor al Predealului.

Vila se află în zona rezidenţială a staţiunii, departe de zgomotul şoselei, înconjurată de arbori seculari. Este una dintre puţinele construcţii din zonă care au curtea perfect nivelată. Acest amănunt, dar şi poziţia foarte bună a imobilului au atârnat greu în stabilirea preţului de vânzare.

"Nu se compară, e cu totul altceva cum marchetează şi promovează o casă de licitaţii cu experienţă în promovarea obiectelor de patrimoniu mobil şi imobil, ce piaţă-ţintă are, căror clienţi se adresează faţă de o agenţie imobiliară care poate nu are mijloacele adecvate", spune Constantin Prisecariu, director la o casă de licitaţii. 

În interior casa nu arată spectaculos. Păstrează însă ceva din farmecul perioadei interbelice. Vila Vânătorul a fost ridicată în 1927, iar la vremea respectivă era reşedinţa de iarnă a primului proprietar. Abia în anii '50 a devenit prima casă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu. Este construită în stil tradiţional ce aminteşte de vechile case cu cerdac din zona Munteniei şi are vedere spre cele mai frumoase peisaje.

Casa are două niveluri, iar soţii Ceauşescu ocupau întotdeauna etajul de unde puteau admira peisajul. La parter locuiau îngrijitorii. Interioarele au suferit în timp uşoare modificări. Chiar dacă mobilierul nu este cel original, păstrează totuşi specificul epocii în care a fost construită vila. La fel şi sobele din teracotă pictată manual care au rămas în picioare încă din anii '20.

Domeniul ocupă 1.350 de metri pătraţi, din care numai casa are 322 de metri pătraţi. Procedurile de licitație au început în urmă cu o lună şi vor rămâne deschise până în aprilie.

Până acum deja trei persoane s-au arătat interesate, iar una dintre ele chiar a supralicitat.

"Este ceva mai mult, nu foarte mult, dar este mai mult decât preţul-limită de 300.000 de euro", declară Constantin Prisecariu, directorul casei de licitaţii.

De când a fost construită, vila a avut trei proprietari. Toate încercările de vânzare a ei de până acum au eşuat, pentru că preţul cerut a fost, de fiecare dată, prea mare.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri