SIBIU. Casă de poveste

Data publicării:
CASA POVESTE

Răzvan și Gabriela au lucrat mai bine de 15 ani în București, la firme de publicitate. Și-au dorit însă dintotdeauna să scape de tumultul Capitalei și să evadeze la poalele munților.

"Anul trecut ne-am vândut casa și am hotărât, împreună cu familia, soția și copilul, cu banii de pe casă, să facem această construcție naturală. Acea structură de lemn este îmbrăcată în pământ, mai exact cob, care este, de fapt, un amestec de pământ, paie, nisip și balastru. Care a fost făcut aici, iar oamenii, cu mâinile, efectiv, au luat și au început să pună în zid. Iar acoperișul este făcut din șindrilă, care a fost lucrată manual și bătută bcată cu bucată. Pot să vă spun că au intrat 82.000 de bucăți de șindrilă", spune Răzvan Vasile, proprietar.  

Au avut grijă la fiecare detaliu. Construcția nu are pereții drepți, acoperișul este ondulat, ușile sunt rotunjite, iar în loc de cărămizi, în camere înverzește iarba.

Peste acest cob va fi așternut un strat de tencuială naturală, făcută manual de o localnică din Târnava. Proprietarii recunosc că au căutat mult înainte să găsească un arhitect care să le construiască o casă ca în visurile lor.

Răzvan și Gabriela au cheltuit până acum 210.000 de euro pentru construcția viitoarei pensiuni, toate fondurile lor. Deocamdată, lucrările au fost oprite.

Dacă vor face rost de finanțare, cei doi soți vor să deschisă pensiunea de la poalele munților Făgăraș în această vară. Planul lor este, însă, să extindă complexul și cu un restaurant, un lac artificial, o plajă și spații de joacă pentru copii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri