SIBIU. Drumul Preşedintelui. Traseul include obiective relevante din viaţa şi cariera lui K. Iohannis

Data publicării:
DRUMUL PRESE

Traseul turistic "Drumul Președintelui" începe pe o stradă din centrul istoric, unde Klaus Iohannis și-a petrecut primii ani din viață. Era în anii '60, când naționalizarea avusese deja loc, iar sașilor care aveau case în centrul Sibiului le-au fost luate proprietățile.

"Ce este special? Președintele a stat în chirie, nu... părinții săi nu au deținut această casă", a spus Elena Lotrean, reprezentant agenție 

Ruta ajunge și în Parcul Cetății, locul preferat de joacă al lui Klaus Iohannis, pe vremea când era copil.

"Să ne gândim ce loc minunat de joacă a fost acest parc pentru copilul care mai târziu devine președintele României", spune Elena Lotrean.

În traseu sunt incluse 10 obiective turistice, printre care liceul la care a fost înscris preşedintele României, biserica evanghelică, de care aparține și biserica romano-catolică, pe care o frecventează soția sa. Ruta trece pe lângă liceul unde predă Carmen Iohannis, dar turiștii află și despre pasiunile șefului statului. Turul este pietonal și parcurge o rută de aproximativ 2 kilometri.

Traseul se încheie în Piața Mare, la Primăria Sibiu, ultimul loc de muncă al lui Klaus Iohannis înainte să devină președintele României. Un grup de turiști, în fiecare zi, va putea intra și în o parte dintre sălile în care Klaus Iohannis a lucrat mai bine de 14 ani.

Agenții de turism mizează mai ales pe turiștii români. Fiecare vizitator care își dorește să descopere Sibiul prin clădirile care i-au marcat viața lui Klaus Iohannis trebuie să plătească 50 de lei.

Turul ghidat "Drumul Președintelui" se va organiza zilnic, în limbile română și germană și va fi disponibil începând cu 1 mai.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri