SIBIU. Impozite mari pe praf şi gropi

Data publicării:
STRAZI SIBIU

Această stradă este trecută, de Primăria Sibiului, în zona de impozitare A. Ceea ce înseamnă că locuitorii de aici plătesc impozitele locale cele mai mari din oraș.

Unii proprietari, care stau la casă, ajung să dea 1.600 de lei anual, la buget. Condițiile pe care administrația locală le oferă în schimb sunt la nivelul cel mai de jos.

"Zilnic se șterge praful, că-i tot timpul praf", spune o localnică.

Oamenii spun că abia pot să respire, vara, din cauza prafului de pe stradă, iar iarna au nevoie de cizme de cauciuc ca să iasă în oraș. Mașinile locuitorilor au nevoie tot timpul de reparații.

"Să ascultați un pic cum bate mașina. Deci pur și simplu, la 3 luni de zile, câte 1.200-1.400 de lei", spune un şofer.

"Nu ni se pare corect. La impozitul pe care-l plătim, nu, chiar nu mi se pare corect", spune o localnică.

Și taximetriștii spun că preferă să evite comenzile din această zonă.

"Telescoape, bucși, capete de bară, toate într-o lună de zile se duc, dacă tot venim pe zona asta, pe aici", spune un taximetrist.

Cartierul cu locuințe noi nu a fost niciodată asfaltat, deși primii proprietari s-au mutat aici în urmă cu 8 ani. De atunci, oamenii fac constant plângeri către Primărie. Acum au aflat că Sibiul urmează să contracteze un împrumut de 15 milioane de euro, pentru refacerea a 61 de străzi. Niciuna, însă, din cartierul lor. Locatarii au depus o nouă petiție. Elena Țiricu este una dintre semnatare.

"Am văzut în ziar, pe anul viitor sunt vreo 50 de străzi date în reamenajare și asfaltare, dar nu este trecută strada aceasta", spune Elena Ţiricu.

Proprietarii de locuințe susțin că, de câte ori se plâng la Primărie, primesc înapoi promisiuni. Chiar dacă recunosc că zona nu este inclusă în proiectul de reabilitări din banii împrumutați, reprezentanții municipalității promit că vor scoate la licitație, anul acesta, măcar studiul de fezabilitate: "Până atunci strada, această porţiune, a fost inclusă pe o comandă în vederea îndreptării carosabilului pentru a asigura condiţiile minime de trafic", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Sibiul are în continuare peste o sută de străzi, din 700 în total, care nu au fost niciodată asfaltate.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri