SIBIU. Lacăte desfăcute pe Podul Minciunilor

Data publicării:
PODUL MINCIUNILOR

Podul Minciunilor din Sibiu datează din anul 1859 și este al doilea pod de fontă din Europa, după Ironbridge din Anglia.

Declarațiile de pe Podul Minciunilor atârnă greu. Aici sunt prinse şi lacăte care cântăresc câte 1 kilogram, însă mai mult decât câteva zeci de lacăte nu vor fi niciodată pe Podul Minciunilor, susțin reprezentanții primăriei şi asta ca să evite o situaţie asemănătoare cu cea de anul trecut când  o parte din celebrul Pont des Arts din Paris a căzut în râul Sena, sub greutatea lacătelor legate acolo de turiștii amorezați.

"Municipalitatea nu îi va amenda pe cei care amplasează lacăte pe Podul Minciunilor, însă acestea vor fi îndepărtate periodic, tocmai din motive de siguranță", precizează Mirela Gligore, purtător de cuvânt, Primăria Sibiu

Sunt trei legende legate de acest pod - una spune că podul se prăbușește ori de câte ori cineva spune aici o minciună, o a doua este legată de negustorii din evul mediu care vindeau pe Podul Minciunilor și își lăudau marfa mai mult decât era cazul, iar a treia se referă chiar la perechile de îndrăgostiți.

"Soldații austrieci care erau la Sibiu se plimbau, curtau frumoasele sibience și le spuneau că se vor întoarce de la război și le vor lua în căsătorie, lucru care, evident, nu se mai întâmpla", spune istoricul Răzvan Pop.

Cu toate acestea, turiștii au îmbrățișat imediat obiceiul care s-a răspândit în toată Europa și consideră că este romantic să-și lege iubirea în acest fel. 

Pe Podul Minciunilor sunt, deocamdată, aproape 40 de lacăte, inscripționate în limbile română, germană, engleză și spaniolă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri