SIBIU. Noapte albă în faţa creşelor. Zeci de părinţi au stat la coadă să prindă un loc pentru copiii lor

Data publicării:
CRESE

Ioan Lungu este tatăl unui copil de un an și 8 luni. Spune că nu are cu cine să-l lase, așa că se vede nevoit să-l înscrie la creșă. Numai că instituția din cartierul în care locuiește nu are decât 17 locuri disponibile.

"Da, zilele trecute a fost soţia la doamna directoare să vedem cu locurile cum se procedează şi nu avem ce face decât să aşteptăm până dimineaţă să vedem", a spus Ioan Lungu.

Sibianul s-a așezat în fața creșei de la ora 19:00 și a venit pregătit pentru o noapte lungă. Părinții au petrecut o noapte albă în fața creșelor din toare cartierele.

Oamenii au alcătuit liste ad-hoc și speră ca și reprezentanții creșelor să țină cont de ele.

"Sunt doar 17 locuri la un cartier enorm de mare, chiar două. Creşa privată este foarte scumpă, la salariile noastre nu ne permitem şi asta este singura soluţie", spune un părinte.

În cele opt creşe din Sibiu sunt 426 de locuri, însă doar 192 mai sunt disponibile. La cea mai mare creșă din oraş, de exemplu, unde s-au eliberat 30 de locuri, la orele prânzului erau deja 64 de dosare depuse.

"Dosarele care vor rămâne pe din afară vor fi puse în așteptare. În cazul în care, pe parcurs, din experiența trăită, au existat copiii care nu s-au acomodat și atunci au intrat dosarele din așteptare. Venim tocmai în ajutorul și sprijinul părinților", a spus Carmen Secanu, director creșă

"Înscrierile se pot face pe tot parcursul anului, pentru că, după o analiză a creșelor pe parcursul anului, ne-am dat seama că gradul de prezență zilnică este destul de scăzut, fie din cauză că sunt copilașii bolnavi, dar, oricum, există locuri libere. Prin urmare, părinții își pot înscrie copiii și în timpul anului, nu doar acum, în iunie", a spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt, Primăria Sibiu 

Autorităţile locale doresc să acceseze fonduri europene pentru a mai construi încă o creşă în oraş.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri