SIBIU. O zi fără maşină

Data publicării:
TROTINETA

Nici pe jos, nici cu mașina! Cu trotineta electrică a venit astăzi la muncă rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu. Angajații s-au oprit să admire mijlocul de transport ieșit din comun.

Trotineta are un motor de 250 de watti și poate ajunge la o viteză de 24 de kilometri la oră.

"Această plimbare a mea de acasă cu această trotinetă a fost chiar o plăcere. Spre surprinderea mea, pietonii pe care i-am întâlnit nu s-au uitat foarte lung la mine, așa că lucrurile au decurs bine", a povestit Ioan Bondrea, rectorul Univ. Lucian Blaga. 

Parcările Universității au fost încuiate astăzi, așa că cei mai mulți dintre angajații rectoratului și dintre profesori au ales să vină la birou cu bicicletele.

"Timpul a fost foarte scurt. Am ajuns de acasă până aici în 10 minute, ceea ce, cu mașina, îmi lua mult mai mult", a spus Daniela Trocan, angajat rectorat. 

 "Eu vin frecvent și azi cu atât mai mult. E foarte plăcut, te deplasezi ușor, la ora asta aglomerată vii la fel de repede ca și cu mașina. Așa că ar trebui mai mulți să adopte varianta asta cu bicicleta sau chiar pe jos. Vin și pe jos, de multe ori, pentru mișcare", a spus Dorin Cismaşu, profesor la Univ. Lucian Blaga. 

"De regulă viu cu mașina. Azi am vrut să viu cu bicicleta, dar trebuia să iau și bagajul și era mai greu", a spus un alt profesor.

Cei mai mulți dintre studenții sibieni spun că oricum veneau pe jos sau cu bicicleta la cursuri.

Conducerea universității din Sibiu spune că va suplimenta rastelurile de biciclete, în perioada următoare. În Sibiu sunt amenajate piste de biciclete în lungime totală de 80 de kilometri.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri