SIBIU. Pauză de lucru pe ritmuri de operă

Data publicării:
LAUTARI SIBIU

Contribuabilii din Sibiu care au avut treabă la primărie au completat dosare cu acte pe arii din Carmen de Bizet. Mulți dintre angajații primăriei s-au înghesuit la ferestrele birourilor sau la balcoane, ca să asculte ariile de operă și operetă.

De aceeași surpriză au avut parte, în pauza de masă, și angajații unei fabrici de componente industriale.

Pentru cei mai mulți, experiența cu muzica de operă a fost o premieră.Și pentru artiștii care au participat la acest proiect, susținerea unui concert în spațiile neconvenționale a fost o provocare.

"Dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Nu vreau să sugerez că ne simțim cumva așa, forţați să facem asta - ci dimpotrivă", a spus pianistul Alexandru Petrovici. 

"Este datoria noastră - și bucuria, și entuziasmul nostru - de a aduce acest fenomen în timpul și locul unde oamenii sunt disponibili să-l aprecieze și să se bucure de el", precizează şi soprana Oana Andra.

Take an Opera Break va continua joi la Aeroportul din Sibiu, când pasagerii curselor aeriene vor putea asculta, chiar în terminal, ineditul recital. Festivalul Internațional al Artei Lirice se va încheia pe 28 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri