Şosele ca sticla. DN1 a fost o capcană pentru şoferi, în acest weekend

Data publicării:
ACCIDENT

Sunt efectele lipsei de reacţie a drumarilor în acest weekend când Drumul Naţional 1 s-a transformat în patinoar, pe sectorul din judeţul Braşov. Sămbâtă dimineața un autocar s-a răsturnat după ce a derapat pe polei. În autocarul răsturnat erau 16 persoane, şoferul şi 15 călători. Vehiculul circula pe DN1, de la Făgăraş spre Braşov. Accidentul s-a produs între localităţile Codlea şi Ghimbav.

Nicolae Pustiu este şofer de 42 de ani şi este convins că experienţa l-a ajutat să limiteze consecinţele accidentului. "Erau şi pe stânga şi pe dreapta şapte maşini lovite. Şi eu am căutat, venea autocar din faţă, să nu intru frontal. Am redus încet, s-o las. A fugit spatele şi s-a dus în inversul meu, de unde veneam", a spus Nicolae Pustiu, şofer autobuz.

Unul dintre călători a suferit un traumatism cranian uşor şi a fost dus la spital, însă medicii spun că este în afară de orice pericol. La nici jumătate de kilometru distanţă, şoferul unei utilitare a fost rănit într-un accident similar: vehiculul s-a răsturnat pe asfaltul acoperit de polei.

Poliţiştii au numărat nu mai puţin de şapte accidente rutiere, pe o distanţă de nici patru kilometri."Explicaţiile sunt varii, că utilajele au plecat dar nu au ajuns, că materialul antiderapant s-a terminat şi s-au întors la încărcat. Sunt, eu ştiu, oarecum tardive aceste explicaţii şi o să trebuiască să luăm măsuri în consecinţă. S-a creat o stare de pericol, atâta timp cât partea carosabilă este acoperită cu polei şi era un polei de aşa natură încât maxim se putea circula cu 20 de kilometri la oră, inevitabil este o stare de polei şi se puteau produce mult mai multe accidente şi cu consecinţe mai grave decât cele care au existat, până în momentul de faţă.", a declarat scms. Cosmin Giosanu, purtător de cuvânt Serviciul Poliţiei Rutiere, IPJ Braşov.

După accident a mai durat o oră şi jumătate până ce la faţa locului a ajuns un utilaj cu sare. Serviciul Poliţiei Rutiere Braşov a anunţat că amendează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pentru orele întregi în care şoseaua a fost o capcană.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri