Soţul Alinei Bica, sub control judiciar

Data publicării:
BICA DIICOT

Procurorii DIICOT au început percheziţiile de dimineaţă, la sediul firmei omului de afaceri din Făgăraş, la locuinţele acestuia şi la mai multe puncte de lucru din comune aflate în vecinătatea municipiului Făgăraş. Percheziţii au fost şi la domiciliile angajaţilor sau colaboratorilor lui Dan Vasile. Omul de afaceri este acuzat de procurori că ar fi organizat împreună cu trei cetăţeni care deţineau firme un circuit prin care au început să emită facturi şi să încheie contracte care nu aveau obiect în realitate. Scopul era sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

"Suspectul Bica Mircea Octavian, a comis, prin intermediul societăţii sale comerciale, două infracţiuni de evaziune fiscală. Au fost înfiinţate 2 societăţi de tip conductă şi încă o societate de tip fantomă, prin intermediul cărora erau înregistrate operaţiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unităţi bancare", a declarat Cătălin Borcoman- procuror şef DIICOT Braşov

Legătura între firmele celor doi suspecti e data de un contract. Firma lui Dan Vasile a facut o intelegere cu firma administrata de Mircea Bica, pentru subcontractarea unor lucrări de amenajări interioare. Contracul a fost modificat astfel, preţurile pentru lucrări şi orele de muncă au crescut, iar soţul Alinei Bica a creat un prejudiciu din TVA şi impozit pe profit neplătite.

Pe Mircea Bica şi pe liderul reţelei îi uneşte nu doar contractul încheiat în 2009 şi în legătura cu care procurorii DIICOT au calculat un prejudiciu de 73.000 de lei. Una din firmele controlate de Mircea Bica are sediul social aici, la nr 9 , pe o strada din Făgăraş. Iar firma administrată de liderul reţelei, Dan Vasile, are sediul social pe aceeaşi stradă, la nr. 10.

"Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală pentru toţi. ( Reporter: Ce legătură este cu Mircea Bica?) Erau vecini pe stradă. Eu cred că este vorba de un control al ANAF-ului, cred că n-are legătură cu denunţurile", a spus Gabriel Drăghici, avocatul lui Dan Vasile.

Mircea Bica a înfiinţat şi cea mai mare plantaţie de afine ecologice din România, firma Biosfera Fruct SRL, cu sediul în satul Berivoi, comuna Recea din judeţul Braşov, unde a fost asociat cu o consăteancă.

Mircea Octavian Bica administra 15 hectare de afini în aceasta plantatie, unde cresc patru soiuri de arbuşti. Amenajarea plantaţiei a fost făcuta între lunile iulie 2009 şi decembrie 2010 prin obţinerea de fonduri europene prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în valoare de aproape 650.000 de euro.

După nici un an, Mircea Bica a cedat acţiunile la firma Biosfera Fruct asociatei sale, iar el a rămas doar administrator. El deţine însă o altă firmă, Industrial Sisteme Solutions, care oferă consultanţă industraială şi care, doar în ultimele şase luni ale anului 2013, a adus familiei Bica un profit net de peste 86.000 lei, fără nici un angajat. Mircea Bica va fi cercetat sub control judiciar, au decis procurorii DIICOT Braşov.

Reporter: Delia Puşcă, Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan, Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri