Spectacole la înălţime şi muzică orientală la FITS

Data publicării:
FITS ZIUA 6

În Sala Thalia din Sibiu, de obicei sediul Filarmonicii de Stat, au răsunat aseară sunetele orientale ale muzicii din vechea Mongolie.

Spectatorii au umplut până la refuz salapentru un concert de muzică orientală din vechea Mongolie. Au ieșit apoi să se bucure și de spectacolele de stradă.

Și terasele au fost pline, în ciuda răcirii accentuate a vremii. Atmosfera, în centrul orașului, a fost întreținută de fanfara de la Cozmești.

"Frumos! Mă bucur atât de mult. Este fantastic! Eu sunt din Venezuela", a spus un turist încântat.

După lăsarea nopții, în Piața Mică a avut loc un spectacol la înălțime. La propriu. Un artist spaniol a cântat la un pian suspendat la 20 de metri de sol, coloana sonoră a unui film original, proiectat pe capacul pianului.

"Nu e uşor, e o muncă grea pentru mâini, dar este frumos. Spectacolul se schimbă, în fiecare an e diferit", a declarat David Moreno, artist.

În sălile de spectacol au fost puse în scenă piese după autori celebri, ca Cehov, Gogol și August Strindberg. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va încheia duminică noapte, sub lumina focurilor de artificii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri