Spectacolul celor mai frumoşi cai

Data publicării:
CAI

Iubitorii de călărie, aliniaţi la start au venit din toate colţurile ţării să arate că pasiunea şi munca de peste an sunt cheia succesului într-o competitie ecvestră. Aurel Cojocariu respectă cu sfinţenie cele două reguli. A îmbinat de mic plăcerea pentru cai şi se antrenează de peste 20 de ani pentru astfel de concursuri, iar rezultatele au fost pe măsură - e campion balcanic şi a participat la zeci de competiţii internationale, dar şi militare.

"Ne antrenăm foarte mult pentru..aţi observat un minut sau 60-70 cât durează un parcurs. Sunt şi mai lungi şi mai scurte, totul se intâmplă în 70-80 de secunde si pentru asta ne antrenm foarte mult. Contează foarte mult valaorea cailor, la sportive când ajungi la un anumit nivel, esti consacrat, deci contează foarte mult valoarea cailor şi felul cum îi gestionezi, cum îi antrenezi", spune Aurel Cojocariu, participant.

Pe o relaţie apropiată între om şi animal mizează şi Lena, o concurentă venită tocmai din Marea Britanie.

"Fac călărie de când aveam cinci ani şi întotdeauna am iubit caii.  Poate fi stresant şi uneori să aibă un comportament anormal, dar nu contează pentru că doar ne distrăm", spune Lena Ingram - participant.

De cealaltă parte, cei mai mici participanţi din concurs au, poate, cele mai puţine emoţii. Au încredere în relaţia lor apropiată cu armăsarii.

"Calul e animalul meu preferat.  Trebuie să faci tot ce trebuie pentru cal. Cum te comporţi cu el, apropo de stricteţe? Ca pe un copil", spune Cristi Olaru, participant.

Campionatul de Echitaţie din Prejmer a cuprins 15 probe si a fost împărţit pe mai multe cateogorii: copii, juniori, vârste cai şi open.

„Sunt 110 cai la acest concurs, în creştere faţă de competiţia de acum 3 săptămâni. Vin din toată ţara, Cluj, Timişoara, Bucureşti, Bacău, Sibiu, aici aproape.", spune Vlad Bontea- preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

De pe margine, fiecare spectator şi-a susţinut favoriţii, cu sufletul la gură.

„Eu cred că am cele mai mari emoţii. Sar odată cu ea la obstacole", spune un spectator.

Competiţia de la Prejmer din acest weekend a fost doar prima etapă din Circuitul de Sală. Concursul se va încheia abia anul viitor în martie.

Reporter: Delia Puşcă
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri