Stimuli pentru copiii cu dizabilităţi

Data publicării:
CAMERA SENZORIALA

Camerele speciale cu lumini spectaculoase, muzică relaxantă şi aparatură care stimulează simţurile are rezultate spectaculoase în rândul copiilor cu dizabilităţi.

"Sunt aparate pentru stimularea vizuală, sunt aparate pentru stimularea simţului olfactiv, sunt aparate pentru stimularea auditivă, sunt aparate pentru stimularea simțurilor tactile", spune Gabriela Plopeanu - preşedinte Asociaţia „Copiii de Cristal".

În funcţie de gravitatea afecţiunilor, primele rezultate în urma terapiei, se văd în câteva luni.

"Putem observa îmbunătățire pe partea de comunicare, pe partea de stimulare, ei vor fi mai liniștiți, se vor relaxa mai bine. În camera aceasta ei pot prinde încredere în ei, exploreaza şi atunci ei vor avea curajul să încerce", spune Simona Voinicu - coordonatorul terapeuţilor.

Cei mai încântaţi sunt părinţii, care își pun speranțele în această nouă metodă de tratare a copiilor cu dizabilități.

"Am mai văzut așa ceva la Cluj și am zis: Doamne, ce bine ar fi și pentru copiii noștri! Şi uite că în sfârșit s-a făcut și pentru noi. Eu cred că e foarte bun pentru copiii ăștia bolnavi, o să-i ajute foarte bine", spune Elena Brisiuc - părinte.

Investiţa a fost realizată cu sprijinul unei fundaţii din Braşov, care a sponsorizat cu 50.000 de lei achiziționarea echipamentelor, iar peste 20.000 de lei au fost obtinuti din donatii.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Zoltan Munteanu Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri