Tabără de vară în mijlocul urşilor 

Data publicării:
URSI ZARNESTI-1

Elevii de la liceul Honterus au fost primii care au venit în tabără şi au participat la atelier. Au aflat lucruri noi despre legătura omului cu natura şi mai ales cu urşii, care au o importanţă deosebită în cultura indienilor americani.

"Putem să ne apropiem mai mult de animale şi de natură şi învăţăm nişte chestii pe care la şcoală nu putem să le învăţăm", a spus un elev.

"Eu de exemplu nu am ştiut până acum că există mai multe urme şi cum să le clasificăm şi să descoperim ce animal este şi mi se pare foarte interesant", a povestit un alt tânăr.

"Tabăra aceasta mi se pare foarte interesantă mai ales că este un program în timpul şcolii, ceea ce se întâmplă foarte rar", susține o elevă.

Tabăra indiană de vară este unică în România, dar şi în Europa, lucru susţinut şi de preşedintele Societăţii Mondiale pentru Protecţia Animalelor, prezent la eveminentul de la sanctuar.

"Este un lucru educativ pentru viitor. Românii, în viitor, vor înţeleage mult mai bine aceste probleme. Este o fantastică oportunitate pentru copii. Este incitant. Mi-aş dori să fiu şi eu copil din nou ca să pot trăi experienţa asta" este de părere Michael Baker, preşedintele Societăţii Mondiale pentru Protecţia Animalelor, WSPA. 

Deocamdată copiii pot petrece doar câteva ore în tabăra de vară, cand vin în vizită cu părinții. Administrația rezervației îşi propune ca, până în vară să obțină aprobarea şederii peste noapte a copiilor în sanctuar.

"Sperăm să o autorizăm înainte de a o da în circuit, dar deocamdată copiii pot petrece câteva ore în timpul zilei, făcând diverse activităţi educative" spune Cristina Lapis - preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni.

Evenimentul de la rezervaţia urşilor din Zărneşti a fost organizat ca să marcheze cei opt ani de când a fost demarat proiectul "Salvarea urşilor captivi".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri