Ţara Făgăraşului, promovată în Elveţia

Data publicării:
PROMOVARE FAGARAS

Municipalitatea din Făgăraş a primit de curând o invitaţie de participare la unul dintre cele mai mari târguri de tursim din Europa, la Lugano în Elveţia. Autorităţile au considerat că ar avea un succes mai mare dacă ar promova întreaga Ţară a Făgăraşului, nu doar oraşul.

"Facem un cap de pod între cetatea Făgărașului și Transfăgărășan și vom insera obiectivele de pe fiecare comună. Vom duce acolo materiale publicitare", spune Cătălin Cîrje, viceprimarul municipiului Făgăraş.

În ajutorul primăriei Făgăraş a venit Centrul Regional pentru Dezvoltarea Turismului unde sunt înscrise 18 comune din judeţul Braşov, dar şi din judeţul Sibiu. Cei de aici au început deja să conceapă pachetele turistice pe care le vor prezenta la târg.

"Aceste pachete le concepem în așa fel încât turistul când vine în Țara Făgărașului să știe ce obiective turistice poate să viziteze, unde se cazează și unde mănâncă", spune Gheorghe Sucaciu - preşedintele Centrului Regional pentru Dezvoltarea Turismului. 

În cele două zile de târg autoritățile speră să-i convingă pe elevețieni și nu numai că în Ţara Făgărașului se află cele mai frumoase biserici fortificate și cetăți.

Cetatea Făgăraș va fi principalul obiectiv turistic pe care delegația României îl va prezenta în Elveția. Anul trecut, publicația Huffington Post a declarat cetatea una dintre cele mai frumoase din lume.

Edificiile nu sunt singurele puncte forte ale Ţării Făgăraşului. Autoritățile vor să facă cunoscute în Europa atât Transfăgărășanul, cât și ideea de turism rural. Dumitru Sofonea face cojoace în comuna Drăguş. Ţine viu un obicei pe care puţini străini îl cunosc.

"Îi învăţ să coase (n.r. pe turişti)", spune Dumitru Sofonea - cojocar.

În Ţara Făgăraşului există peste 10.000 de locuri de cazare.

"Am fost anul ăsta de două ori, de trei ori chiar am fost pe Valea Prahovei, am zis să mai schimbăm", spune un turist.

"Prețurile la camera dublă este de 120 de lei inclusiv micul dejun, iar single este 80 de lei plus micul dejun", spune Rita Sofonea Fleps - proprietarul unei pensiuni.

Taxa de participare la târg este de aproximativ 5.000 de franci elveţieni. Trei sferturi din sumă va fi acoperită de Centrul Regional pentru Dezvoltarea Turismului, iar restul de Primăria Făgăraş. La târg vor fi prezenţi şi alţi invitaţi din 50 de zone ale Europei Centrale şi de Est, plus zonele consacrate din Europa de vest. Evenimentul va avea loc la sfârşitul lunii octombrie.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri