Tărâm preistoric, la Râşnov

Data publicării:
DINOZAURI

Dinozaurii au fost deja montaţi în parcul de lângă Cetatea Râşnov. Lucrările sunt în toi pentru că la începutul lunii iunie parcul va fi inaugurat. În total vor fi peste 50 de dinozauri de toate dimensiunile.

Dinozaurul Diplodocus va fi cu siguranţă vedeta acestui parc. Este cel mai mare exponat de aici. Are 13 metri înălţime şi aproape 30 de metri lungime.

Zona nu va fi doar un simplu parc populat cu dinozauri ci o adevărată zonă didactică pentru copii, dar şi un loc de distracţii pentru cei mari.

"Traseul va consta într-o excursie în timp cam de 350 de milioane de ani. Se vor putea studia exponatele de la înălţime din căsuţele amplasate la nivelul coronamentului arborilor, în aceste incinte se vor desfăşura atât activităţi de studiu cât şi activităţi artistice", spune Gabriel Bucşa - reprezentant al parcului.

Parcul se întinde pe un hectar şi jumătate, iar pentru amenajarea lui nu a fost afectată pădurea. Dinozaurii au fost montaţi printre copaci, tocmai pentru a reda cât mai bine mediul lor natural. Valoarea investiţiei se ridică la aproape patru milioane de euro, bani din fonduri europene

"Absolut toate exemplarele amplasate în parc sunt certificate ştiinţific, realizate după ultimele tehnologii şi după ultimele cercetări în domeniul paleontologic", a declarat Gabriel Rozorea - coproprietar al parcului.

Parcul cu dinozauri este doar unul dintre cele trei proiecte care se derulează acum în Râşnov. Centrul oraşului a intrat în reabilitare.O altă investiţie se referă la liftul pe plan înclinat către cetate, lucrare care este finalizată. Şi deşi oraşul este un şantier continuu, localnicii şi reprezentanţii municipalităţii speră ca toate aceste investiţii să crească numărul turiştilor.

"Numărul turiştilor la Râşnov a crescut şi ca urmare noi suntem foarte optimişti şi suntem convinşi că foarte repede se va amortiza toate aceste cheltuieli", a precizat Mariana Ducar - viceprimar, oraşul Râşnov.

Toate investiţiile derulate în ultima perioadă în Râşnov sunt din fonduri europene.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri