Târg de cariere, la Braşov

Data publicării:
TARG CARIERE

Tinerii sunt principala categorie socială vizată de companiile prezente la Târgul de Cariere, dar şi cei mai numeroşi candidaţi. Majoritatea sunt studenţi care în faţa unui loc de muncă sigur şi stabil pun experienţa pe care o pot câştiga chiar înainte de finalizarea studiilor.

"Toţi angajatorii cer experienţă, peste tot experienţă, experienţă. Şi mai ales dacă prindem în domeniul contabil, asta constituie un bonus pentru când o să terminăm facultatea, constituie un bonus la angajare", spune un student.

"Sunt studentă, în anul doi la facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor. M-ar interesa ceva în contabilitate sau practică", spune o studentă.

Iar angajatorii vin în întâmpinarea lor cu oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională, cu stagii de practică în diversele domenii de activitate. Cele mai ofertante dar şi căutate sunt IT-ul şi serviciile de relaţii clienţi.

"Noi angajăm programatori, testeri, analişti în acest moment, pe tehnologiile Java, C++ şi SAP. Noi oferim practică pe partea tehnică, la nivel de limbaj de programare dar şi tot ce ţine de lucrul în echipă", spune Iulia Rusu - reprezentantul unei companii.

"Sub 30 de ani este media de vârstă, mai nou a scăzut şi mai mult, avem tot mai mulţi colegi care sunt şi în facultate, anul I, II şi e un job foarte util pentru ei, mai ales că angajăm şi part-time", spune Mihai Ciobanu - coordonator call-center.

La polul opus, sunt companii care oferă o şansă şi celor trecuţi de prima tinereţe. Este mai ales cazul celor din industria producătoare de componente auto.

"Chiar în acest moment avem şanse şi pentru persoane cu experienţă mai mare, ingineri de calitate, în parte de relaţii cu clienţii", spune Margareta Pascariu - şef birou HR.

Dar oferta nu satisface întotdeauna cererea. Ceva mai greu le este celor din domeniile în care deja monopolul aparţine tinerei generaţii, cu entuziasm şi viziuni proaspete, cum este IT-ul.

"Este un impediment şi e greu. Mai ales la vârsta mea, de 48 de ani, chiar dacă ai experienţă deci... vârsta bate experienţa", spune un candidat.

"Avem trei work-shopuri, toate cu intrare liberă, două sunt organizate de două companii de IT şi una de serviciu clienţi", spune  Luisa Olar - manager de proiect.

Târgul de joburi ţine două zile, miercuri şi joi, între orele 10:00 şi 16:00.

Reporter: Sorina Secelean 
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri