Teatrul din Ploieşti, închis de ISU

Data publicării:
TEATRU PLOIESTI

Teatrul din Ploieşti şi-a închis porţile pentru public în urmă cu 12 zile. O Hotărâre de Guvern, care le dă pompierilor voie să închidă unităţi publice nesigure, a fost baza legală a măsurii. Specialiştii ISU Prahova au constatat că, în cazul unui incendiu, nu au suficientă apă pentru lupta cu flăcările.

"Ea există, instalaţia de stingere, dar nu este alimentată de o casă de pompă, care să-mi asigure şi o rezervă de apă, de incendiu" spune col. Nicolae Popescu, inspectorul şef al ISU Prahova. 

Teatrul din Ploieşti are 16 hidranţi în interior şi unul în afara clădirii, 22 de instalaţii automate pentru detecţia fumului şi pulverizarea apei, stingătoare de incendiu şi sisteme de avertizare, dotări care nu i-au înduplecat pe pompieri să emită autorizaţia de securitate la incendiu.

"Cu sala mare închisă de pompierii militari pentru reprezentaţiile cu publicul, actorii Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti sunt nevoiţi să joace în alte locuri. Până la sfârşitul anului, iubitorii de teatru îi pot vedea în sala Filarmonicii şi, de asemeni, în săli de spectacole din alte trei localităţi ale judeţului Prahova", spune Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

Verdictul pompierilor îi trimite pe actorii din Ploieşti în reprezentaţii la Boldeşti Scăeni, Mizil şi Plopeni.

"Toate spectacolele sunt făcute pentru scena teatrului din Ploieşti, o scenă mare, o scenă profesionistă, iar restul sălilor ... de exemplu jucăm la Filarmonică, e o sală improprie oarecum, pentru că nu are cortină, nu are ştăngi, nu are pod, adică trebuie să ciuntim foarte mult spectacolele", spune Ioan Coman, actor al Teatrului "Toma Caragiu" Ploieşti. 

"Sunt spectacole care pot fi adaptate, dar prea puţine şi sunt spectacole care sunt făcute şi montate special pentru scena noastră şi e greu să găsim în urbe ceva similar", spune Karl Baker, actor al Teatrului "Toma Caragiu" Ploieşti. 

"Este o situaţie destul de tensionată şi pentru angajaţi şi pentru actori şi pentru angajaţii care trebuie să se ocupe de organizarea acestor locaţii şi spectacole", Adriana Codescu, directorul interimar al Teatrului "Toma Caragiu" Ploieşti 

"Ne obişnuisem cu sala, cu mirosul scenei şi acum alergăm pe la Filarmonică", localnic.

"Trebuia proiectat cu apă la subsol, şi toate celelalte. Nu trebuie să ne punem viaţa în pericol", spune o localnică.

Clădirea Teatrului "Toma Caragiu" este administrată de Primăria Ploieşti. Oficialii instituţiei aşteaptă concluzia unei expertize care să stabilească de ce investiţii este nevoie ca pompierii să poată avea suficientă apă la teatru, în cazul unui incendiu.

"Noi sperăm ca până în luna decembrie să putem să redeschidem Teatrul "Toma Caragiu", să redeschidem sala de spectacole", spune Alina Istrătescu, purtător de cuvânt al Primăriei Ploieşti. 

Sala de spectacole a Teatrului "Toma Caragiu" are o capacitate de 250 de locuri şi o scenă de aproape 100 de metri pătraţi.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Zoltan Munteanu Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri