Terase goale, angajaţi puţini

Data publicării:
TERASE GOALE

Izabela este studentă în anul doi la facultate. În momentul în care terasele au fost scoase a venit să se angajeze pe perioada verii ca să-şi plătească facultatea. Însă vremea nu pare să țină cu ea. Din cauza ploii clienţii nu vin pe terasă şi fata nu are de lucru.

"De exemplu cum este acum vremea asta se mai întâmplă să nu avem clienți și suntem trimiși acasă", spune Izabela Tudor

Din cauza vremii reci şi a ploilor, terasele din centrul orașului sunt mai mult goale. Deși proprietarii localurilor au scos mesele încă din luna aprilie, asta nu le-a adus neapărat profit.

Proprietarii de terase spun că din cauza cheltuielilor mari și a veniturilor scăzute sunt nevoiți să lucreze cu personal puțin. Deși anii trecuți patronii preferau să angajeze elevi sau studenți pe perioada vacanței, acum se limitează la doar câțiva angajați.

"Toată lumea este într-o situație groaznică, cruntă, toată lumea plătește chirii și regii și salarii din bani de acasă. Acum trei ani la această oră aveam 30 de anagajați pe această terasă și acum avem 15", afirmă Horia Huluban - președintele Asociaţiei proprietarilor de terase

Deși suntem la mijlocul lunii iunie, iar weekendul este aproape, proprietarii de terase nu au motive de bucurie. Și asta pentru că meteorologii anunță ploi și în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri