Tocăniţă la ceaun şi mămăligă, de Sfântul Vasile. Cei care şi-au sărbătorit onomastică au petrecut cu ţuică şi vin fiert

Data publicării:
VASILE

Dacă petrecerea de Revelion nu le-a potolit cheful de distracţie şi voie bună, oaspeţii complexului din Tărlungeni, dar mai ales cei care şi-au sărbătorit onomastica, au fost întâmpinaţi de un taraf venit tocmai din Bucovina, care i-a scos din nou la joc. Iar mâncarea pe acorduri de sârbe moldoveneşti a mers strună.

Curând, îmbătaţi de mirosul bucatelor tradiţionale, petrecăreţii s-au desprins din joc şi au dat buzna la ceaunele cu tocăniţă în clocot sau la platourile cu slăninuţă, caltaboş şi ceapă din belşug.

Deşi afară temperatura coborâse sub -10 grade Celsius, adevărata luptă a petrecăreţilor nu a fost nicidecum cu frigul. Provocarea a lansat-o Vasilică, porcul adus special în faţa oaspeţilor, pentru şoriciul moale şi apetisant. .

Proprietarul complexului se poate lăuda că a dat startul unei tradiţii: de 18 ani dă petreceri de pomină de Sfântul Vasile, pentru turiştii care îi calcă pragul de sărbători. "Avem în jur de 1200, 1300 de persoane, în total, care au avut pachet, cred că au venit toţi. Cum v-aţi gândit să îi încălziţi pe frigul ăsta? Le-am dat câte o ţuiculiţă şi un vin fiert, iar la copii ceai.", Costel Şerban - proprietar complex turistic

Petrecerea l-a costat pe proprietar 40.000 de lei.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri