Turul Europei cu bicicleta. Doi braşoveni au parcurs 5.000 de kilometri şi au traversat şapte ţări

Data publicării:
TUR BICICLETA

Circuitul pe bicicletă a început în 27 iunie din Lisabona. După 6 zile, Andrei şi Gabriel au ajuns în Madrid şi apoi au plecat mai departe spre Barcelona. Au urcat apoi spre Cannes, Coasta de Azur, Milano, Veneţia, Ljubljana, Zagreb, Belgrad şi în cele din urmă Constanţa. Călătoria a durat 48 de zile şi au parcurs în medie 120 de kilometri pe zi.

"Este o experienţă unică şi nu pot să o descriu în cuvinte. Fiecare simte în felul lui, dar este extrem de benefică pentru creier, pentru cap, pentru meditaţie", povesteşte Andrei Mârza.

"Am rămas cu multe amintiri plăcute de pe drum, cu amintiri ale locurilor,, aomeni foarte faini pe care i-am întâlnit pe drum, am rămas cu 10 kilograme în minus", ne spune Gabriel Iordache.

Călătoria nu a fost lipsită de peripeţii.

"Am avut frisoane în timp ce urcam munţi sau dealuri. a fost destul de mult de urcat pe căldură foarte mare. Am mai avut probleme eu în Marsilia, mi s-a rupt efectiv janta din spate a bicicletei şia trebuit să caut toată ziua magazine să-mi refac roata din spate", povesteşte Andrei Mârza.

Pe tot parcursul călătoriei românii s-au întâlnit cu alţi aventurieri cu care au străbătut mai multe porţiuni de traseu. Dacă Gabriel a făcut călătoria pe bicicletă, Andrei a preferat să străbată Europa de la Vest la est cu un triciclu pe trei roţi.

Pentru circuit cei doi au cheltuit câte 700 de euro de persoană echivalentul unui sejur la mare de 7 zile. Andrei şi Gabriel nu se opresc aici. În viitor se gândesc să străbată Europa şi de la nord la sud de-a lungul fostei Cortine de Fier, din nordul Finlandei până în sudul Greciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri