Ultima şansă pentru un post în învăţământ

Data publicării:
PROFESORI

Doar câţiva dascăli s-au prezentat astăzi la Inspectoratul Şcolar Braşov ca să primească măcar câteva ore de predat la şcolile din judeţ. Şi asta deşi au mai rămas peste 450 de poziţii vacante.

Cel mai mare deficit este la educatoare şi învăţătoare unde au rămas vacante aproape dintre jumătate din posturile afişate astăzi. La şedinţa publică s-au prezentat suplinitori, suplinitori necalificaţi, dar şi profesori pensionari care mai speră la câteva ore la catedră.

" Am orele la Feldioara şi Apaţa, deci mă duc la sigur. M-am obişnuit că am predat şi anul acesta şi e totul ok ", spune un învăţător.

" Nu am pretenţii. Contează mult să îi educ şi să îi învăţ muzică. Asta contează foarte mult, nu contează preferinţa. Nu trebuie să mai facem nici mofturi unde suntem repartizaţi ", povesteşte un alt profesor.

Poziţiile rămase neocupate pănă astăzi sunt fracţiuni de normă cuprinse între 1 şi 17 ore de predare pe săptămână. Cele care rămân vacante în urma şedinţei de repartizare de astăzi pot fi scoase la concurs de către fiecare şcoală în parte.

" Au posibiliatea să dea un examen pe parcursul următoarelor 30 de zile. Aceste catedre, posturi vor fi scoase la concurs în cadrul unităţilor şcoalre. Candidaţii se vor prezenta acolo, îşi depun dosarul acolo, directorii încheie cu dânşii un contract pe un termen de 30 de zile ", susţine Maria Szabo, inspector şcolar general adjunct. 

În acest an, în judeţul Braşov au fost disponibile 950 de catedre cu angajare pe perioadă nedeterminată şi alte aproape 700 de fracţii de normă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri