Un altfel de şcoală, cu pompierii

Data publicării:
SCOALA ALTFEL 070414

Elevii din clasele IX-XII de la Colegiul "Aprily Lajos" , au luat parte la demonstrații ale pompierilor brașoveni care le-au arătat în ce constă echipamentul lor de intervenție, dar și cum să prevină diferite situații de urgență.

Elevii au văzut cum sunt mașinile de intervenție ale pompierilor SMURD și cum trebuie ajutată o persoană aflată în stare de inconștiență.

"Mi-au arătat diverse manevre, ce trebuie să facem atunci când un om își pierde conștiința ?i mie se pare o meserie destul de grea", a spus un elev.

Tinerii au rămas impresionați de tot ceea ce înseamnă munca unui pompier.

"Credem că sunt eficiente astfel de activități, copii au fost încântați, au învățat lucruri importante, ba mai mult unii dintre ei, ne-au promis că o să îmbrățișeze meseria de pompier", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

Pe parcursul acestei săptâmâni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va avea porțile deschise atât la Brașov, cât și în celelalte subunități din Zărnești, Predeal, Făgăraș și Bod. Peste 2000 de elevi sunt așteptați să participe la demonstrațiile pompierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri