Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit

Data publicării:
AVION PRABUSIT

Avionul a decolat din Timişoara, de pe Aerodromul Cioca şi ar fi trebuit să aterizeze la Ghimbav. După două ore de zbor, când aparatul era aproape de destinaţie, ceva s-a întâmplat. Pilotul n-a mai putut să controleze aeronava şi a pierdut altitudine.

"Am văzut un avion zburând, aşa, la joasă înălţime. Şi dintr-o dată a dispărut. S-a întors pe-o parte şi am văzut ca nu se mai vede. Şi a căzut jos", martor.

"A zis soţu: fii atent, că ăla se prăbuşeşte, avionu! Şi nu s-a mai văzut, s-a prăbuşit la pământ!", martor.

"Aeronava a căzut, după care a luat foc. În interior a fost găsita o persoană de sex feminin, cetăţean român, la aproximativ 10 metri de aeronava a fost găsita o persoana de sex masculin, în stare de inconştienţă", Ramona Muscalu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. 

Oamenii care munceau la câmp în apropiere au fugit într-un suflet la locul unde s-a prăbuşit avionul şi i-au acordat primul ajutor pilotului.

"Am pus apă pe el, că încă mai ardeau hainele pe el. (Am înţeles că era rănit la un picior, l-aţi legat?) Da, da, un picior, i-am facut garou din cureaua mea de la pantaloni', martor.

"Supravieţuitorul accidentului aviatic din zona cabanei Dealu Perşani a fost preluat de o aeronavă SMURD", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Nici localnicii, nici medicii nu l-au mai putut ajuta însă pe pilotul italian de 66 de ani.

"Rănile sunt destul de grave, din păcate are arsuri pe 45 la suta din corp, are fracturi multiple şi probabil şi alte rîni interne care nu s-au putut vedea", lt. col. Lucian Marciu, adjunct inspector-şef ISU Braşov.

Avionul prăbuşit era înmatriculat în Italia. Este o aeronavă de mici dimensiuni, de tip TECNAM Bravo, cu o lungime de aproape 7 metri şi cu o anvergură a aripilor de 8 metri şi jumătate.

"S-a întors de curând de la verificări din Italia. Autoritățile italiene și-au dat ok-ul asupra aparatului în sine, iar autoritățile române pentru planul de zbor", Pompiliu Stanciu directorul Aviația Utilitară SA Timișoara Aerodromul Cioca.

Tot directorul aerodromului de unde a decolat avionul spune că pilotul avea o experienţă bogată. Tocmai de aceea ar fi reuşit să scape nevătămat, dintr-un accident aviatic produs anul trecut, în ţara natală.

Reporteri: Sorina Secelean, Claudiu Loghin
Operatori: Tiberiu Oprea, Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri