Un drum judeţean ca o uliţă

Data publicării:
DRUM COMANDAU

Drumul judeţean către Comandău are aproape 19 kilometri. Nu e asfaltat, iar pe unele porţiuni, e atât de îngust, încât atunci când se întâlnesc două maşini, şoferii negociază care să treacă primul.

"Se chinuie. Care poate să dea înapoi dă, care nu... stă! La înţelegere merge", spune un şofer.

"Ne înţelegem că avem staţia, mai luăm legătura prin staţie, mai aşteptăm dacă e ceva mare", spune alt şofer.

Cum e singura cale de acces spre mica localitate, şoferii se luptă zilnic cu aceleaşi probleme. Pe lângă faptul că drumul judeţean nu a mai fost reabilitat din anii '80 localnicii dar şi transportatorii de lemne, sunt nevoiţi să facă zilnic slalom şi printre gropile adânci formate în urma lucrărilor pentru introducerea conductelor de apă.

Sătenii aşteaptă cu nerăbdare să aibă reţea de apă, dar de când au început lucrările, şoferii fac de două ori mai mult pe drum.

"Când era drumul aşa mai normal făceam 40 de minute până la Covasna, dar acum facem o oră, o oră jumate. Şi Doamne fereşte să avem ceva probleme în comună", declară Kocsis Béla, primarul din Comandău. 

Autorităţile judeţene spun că vor repara drumul după ce se vor termina lucrările la reţeaua de apă. Acestea au început anul trecut şi fac parte din proiectul europen de modernizare a sistemelor de canalizare din judeţul Covasna. Lucrările de 54 de milioane de lei trebuie să fie gata în august.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri