"Ursuleţii" de metal din poiană

Data publicării:
BMW


"Prin anii '88, la Râşnov a venit un participant la Raliul Braşovului cu un BMW. Având nişte jante Ronal Teddy Bear se numesc ursuleţ, participanţii noştri nu au ştiut modelul maşinii şi toată lumea: ursuleţul, ursuleţul! Şi a rămas ursuleţul", Dumitru Panait - organizatorul BMW E30 Fest.

Bineînţeles, există mai multe explicaţii pentru numele de alint, inclusiv că ar veni de la sunetul specific al motorului.

Cam aşa face un ursuleţ fericit. Mai ales după ce proprietarul a investit o avere pentru recondiţionarea lui. Acest E30, de exemplu, are 26 de ani şi l-a costat pe Marian 2.400 de euro. La care s-au adăugat aproape 15 mii pentru o tranformare spectaculoasă, care include motorul de 321 de cai putere. Iar planurile nu se opresc aici.

"O suspensie reglabilă şi, cred, deocamdată, cam atât. (Cât credeţi că va mai intra în maşina asta?) În jur de 5000", Marian Ion - posesor ursuleţ. 

Majoritatea proprietarilor de BMW E30 şi-au modificat maşinile ca să ţină pasul cu vremurile, însă au ţinut cont de aspectul lor original.

"Un motor de 2,5, benzină. Clasicul de la M3, de la 2,3 l-am făcut de 2 jumate şi în rest totul e original pe ea, nu-i modificat absolut nimic", Nicuşor Dragu - mecanic. 

Ursuleţul a împlinit anul acesta 34 de ani. Dar rămâne la fel de tânăr, cel puţin după sunet...

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri