Viaţa amară de campion

Data publicării:
CAMPIONI SFANTU GHEORGHE

În fiecare zi, zeci de luptători se antrenează câte două ore într-o sală improvizată în subsolul Liceului Kos Karoly din Sfântu Gheorghe. Pe vremuri aici era un depozit, pe care antrenorii a două cluburi sportive l-au amenajat ca sală de antrenament. Locaţia are un singur vestiar, atât pentru fete cât şi pentru băieţi, aşa că sportivele se schimbă la duşuri. Printre sportivii care fac performanaţă în ciuda condiţiilor este şi Kriszta Incze. Este triplă campioană naţională, vicecampioană europeană şi medaliată cu bronz la campionatele mondiale de anul trecut.

" Este destul de greu e şi cam mică sala, dar avem antrenori destul de buni. Sunt La Bucureşti sunt în lotul naţional şi acolo avem sală de trei, patru ori mai mare decât asta ", a spus Incze Kriszta - sportivă.

"Sala pe care o vedeţi şi dumneavoastră nu este o sală aşa de perfectă cum ar trebui să fie o sală de luptă, ar trebui să fie mai mare mai înaltă pentru o aerisire mai bună ", susţine Kertesz David - antrenor Club Şcolar Sportiv Sfântu Gheorghe. 

" Dacă am lua-o la bani mărunţi această sală nu corespunde pentru sportul nostru: În orice moment se poate face o accidentare foarte gravă ", a specificat Matefi Arpad - antrenor Club Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe. 

Aparatele vechi la care sportivii lucrează pentru a-şi întreţine condiţia fizică sunt de pe vremea antrenorilor.

" Şi eu am făcut lupte aici la sfântu şi am lucrat exact cu halterele acestea aşa că au o vechieme şi erau şi înaintea mea aici aşa că sunt destul de vechi ", a menţionat Hatos Peter - antrenor Club Şcolar Sportiv Sfântu Gheorghe.

Sportivii din Covasna se pot lăuda cu sute de medalii obţinute la campionatele naţionale, 24 de medalii europene şi mondiale şi două calificări la olimpiade, unde s-au clasat pe locul 5. Alţi 12 sunt la început de carieră. Speră ca într-o zi, condiţiile în care se antrenează să fie mai bune.

În anul 2011,  Primăria a început lucrările la construcţia unei săli de sport conforme. Lucrările nu sunt gata, deşi până acum s-au cheltuit 200.000 de lei. În ritmul acesta, campionii şi câteva generaţii după ei, se vor antrena în continuare în săli dărăpănate, unde îţi pun sănătatea în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri