Vin jandarmii cu colindul

Data publicării:
COLINDA JANDARMI

Jandarmii din Harghita fac înregistrări pe bandă rulantă. Zilnic, până de Crăciun, pe pagina de Facebook a instituţiei, postează câte o colindă interpretată de cei 20 de militari. Ideea i-a venit chiar şefului unităţii care a vrut să le arate oamenilor că mai presus de misiunile în forţă, jandarmii sunt oameni cu suflet.

"Am considerat-o o idee foarte interesantă şi care chiar a prins în momentul acesta pe facebook, avem foarte multe aprecieri. Dorim să fim apropiaţi de comunitate", spune Dan Iamandi - inspector şef, IJJ Harghita.

Marius Pârvu este în cor încă de la înfiinţare, din 1992. Iar de doi ani a devenit dirijor. Deşi munca sa de zi cu zi presupune misiuni dificile, când stă în faţa colegilor de la cor, devine parcă alt om.

"Colindele încercăm să le reînnoim, repertoriul în fiecare an. Din păcate ne putem întâlni numai în luna decembrie", spune Marius Pârvu - subofiţer IJJ Harghita.

Colindele pe care jandarmii le cântă sunt mai puţin cunoscute, şi sunt culese din popor, din toate colţurile ţării.

Corul jandarmeriei este primul cor în uniformă din judeţul Harghita. Ba mai mult, jandarmii au deja şi un CD înregistrat şi participă frecvent la spectacole şi evenimente festive.

"E greu şi în misiune dar e plăcut şi greu şi la cor. Trebuie să faci ceva foarte bine, foarte serios, că reprezinţi o instituţie", spune Marian Stan - membru cor, IJJ Harghita.

"Chiar ieri am participat la spectacolul omagial organizat cu ocazia Crăciunului şi Anului Nou. Şi de asemenea colindăm în fiecare an pe la porţile tuturor instituţiilor cu care noi colaborăm", spune Gheorghe Suciu - purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

Reporter: Mirela Palcu - Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri