Viorel Hrebenciuc vrea în libertate

Data publicării:
Viorel-Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc va încerca astăzi să obţină o decizie favorabilă de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care vor analiza contestaţia depusă de fostul deputat PSD la măsura de arestare preventivă luată tot de instanţa supremă, săptămâna trecută. Viorel Hrebenciuc a fost încarcerat în arestul Poliţiei Braşov miercurea trecută, după ce a fost reţinut, de către procurorii DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Lunea trecută Camera Deputaţilor luase act de demisia deputatului, iar în acest caz nu s-a mai impus avizul Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea acestuia.

V. Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile. 

Fostul deputat a contestat sentinţa de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar solicitarea va fi analizată azi de completul de cinci judecători de la Înalta Curte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri