Zece limitatoare de viteză, înlocuite cu semafoare

Data publicării:
LIMITATOARE VITEZA

Cele peste 70 de limitatoarele de viteză montate în luna martie pe principalele bulevarde din oraş au fost puse cu scopul de a-i obliga pe şoferi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni. Dacă şoferii s-au conformat, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu pietonii.

"Ca oile, parcă sunt nişte oi. Puţin respect faţă de şoferi, gândeşte-te că eşti în locul lui, nimic nu ia în seamă. Trece unul, mai trece celălalt, dar nu se uită câte maşini aşteaptă la rând", spune un şofer.

"Şi pietonii sunt de vină, uitaţi cum se bagă, nu se uită pe trecere", spune un braşovean.

Pentru că întreg traficul a fost dat peste cap, în special la orele de vârf, în şedinţa de astăzi, membrii comisiei de circulaţie au decis să înlocuiască zece dintre limitatoare cu semafoare.

"Pentru că se află într-o zonă intens circulată, în apropierea unei pieţe, la această trecere de pietoni vor fi scoase limitatoarele de viteză şi vor fi montate semafoare cu buton, astfel pietonii nu vor mai trece în flux continuu, ci vor aştepta culoarea verde a semaforului", Ruxandra Morar, reporter Digi24.

"Să fie circulaţia mai fluidă şi să treacă şi pietonii în siguranţă, să nu fie speriaţi de maşini. E mai bine decât cu limitatoarele de viteză? Cred că e mai bine, că dacă ai roşu trebuie să opreşti", spune un braşovean.

Până acum, primăria a cheltuit 342.000 de lei pentru montarea limitatoarelor de viteză. Pentru montarea unui singur semafor, însă, din bugetul local se vor cheltui în jur de 22.500 de lei.

"Pentru a putea monta sisteme de semaforizare, fie că vorbim cu buton, fie că vorbim cu temporizator, este necesar un termen mai lung pentru că acolo ne trebuie certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie şi vorbim de o investişie care trebuie făcută, iar la acel moment trebuia să facem cumva să protejăm pietonii", Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Toate aceste măsuri de prevenţie au fost implementate la propunerea Poliţiei, după ce, în doar două luni patru persoane şi-au pierdut viata, lovite de maşini pe trecerea de pietoni.

"În primele două luni ale acestui an s-au înregistrat din păcate patru victime în Braşov, victime care şi-au pierdut viaţa pe trecerile de pietoni. În urma acestor evenimente, pe data de 7 martie am înaintat primăriei un set de măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei în traficul rutier în municipiul Braşov. O măsură principală a fost reducerea vitezei de la 50 la 60 km/h", Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov. 

În următoarea şedinţă a Comisiei de Circulaţie se va lua în discuţie desfiinţarea unor treceri de pietoni şi înfiinţarea altora în zone intens circulate.


Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri