Zeci de tineri audiaţi la DIICOT. Cheloo, cercetat sub control judiciar

Data publicării:
CHELOO

Decizia procurorilor a venit după ce ieri artistul şi încă 80 de persoane au fost audiate la DIICOT Ploieşti.

Cătălin Ştefan Ion, cunoscut drept Cheloo de la Paraziţii, a fost dus cu mandat la DIICOT Prahova. Artistul nu a vrut să stea deloc de vorbă cu reporterii, dar au făcut-o investigatorii.

"Tot ce vă pot spune este că a fost efectuată o percheziţie şi la locuinţa sa din judeţul Prahova. El avea legătură şi avea o implicare sub aspectul consumului, din datele noastre şi alte elemente de trafic, însă, este foarte important cum vor decurge audierile în cursul acestei zile.  Ce cantitate aţi găsit la el şi ce droguri? Cannabis, o cantitate relativ mică, nu o cantitate de sute de grame cum s-a vehiculat", spune un anchetator.

După percheziţii în Prahova, Ialomiţa şi Bucureşti, 90 de oameni au fost chemaţi la audieri. În mai multe locuinţe, anchetatorii au găsit zeci de grame de cannabis, dar şi obiecte folosite pentru consumul, porţionarea şi cântărirea drogurilor pentru distribuire. Opt oameni sunt cercetaţi acum pentru trafic de droguri. La audieri au ajuns şi consumatori, mulţi dintre ei minori. Poliţiştii spun că tinerii plăteau între 50 şi 60 de lei pentru un gram de cannabis.

Cei găsiţi vinovaţi pentru consum de droguri riscă doi ani de închisoare. Traficanţii în schimb pot sta şi şapte ani după gratii. Cheloo nu este singurul cântăreţ de hip hop care intră în vizorul ofiţerilor antidrog.

Tudor Sişu, fost membru La Familia, a fost arestat în octombrie 2003 pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. A ieşit din închisoare în 2005, însă s-a întors în spatele gratiilor în 2012. Atunci a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri. A fost eliberat condiţionat un an mai târziu.

Reporteri: Claudiu Loghin, Mirela Palcu / Operatori: Valentin Drăgici, Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri