Ziua Armatei, sărbătorită în Brașov

Data publicării:
ZIUA ARMATEI

Intonarea imnului naţional a fost, ca de fiecare dată, nu doar momentul de început al ceremoniei, ci şi prilej de emoţii pentru cei prezenţi.

La scurt timp, acordurile ferme de fanfară au introdus parada militarilor din structurile de apărare a ţării. Printre cei mai apreciaţi şi remarcaţi au fost, in acest an, vânătorii de munte, una din principalele forţe din armata română.

„Trebui să ştiţi că în arhitectura de forţă a armatei României există două mari unităţi puse la dispoziţia NATO şi UE: O brigadă mecanizată in NE României şi Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, a carei militari i-aţi văzut prezenţi in această piaţă", spune col.Tudorică Petrache - comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa", Braşov.

Pe lângă militari, in centrul atenţiei au fost echipamentele din dotarea armatei. Cei mai curioşi să descopere mijloacele de lupta ale militarilor, au fost copiii.

„Mulţi copii nu stiu ce e astăzi, 25 octombrie si cu ocazia asta ii invăţăm un pic de istorie, că de obicei nu prea, e un capitol destul de greu pentru ei, istoria", spune un participant.

Şi după ce au invăţat o lecţie de istorie, cei mici au avut şi un mesaj pentru militari!

Să fie sănătoşi şi să poată să facă mai bine!", spune un copil.

Reporter: Delia Puşcă
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri