Ajutoare de la Uniunea Europeană

Data publicării:
AJUTOARE UE

"Făina albă, mălai, ulei... Acestea prind cel mai bine... conservele, nu. Nu ştiu dacă sunt de calitate, anul trecut au fost proaste, le-am dat la căţei", a spus un beneficiar.

"Foarte bine că s-a gândit cineva şi la noi, sunt foarte bine-venite, dar nu avem cu ce le duce", a spus altul. Soluţia pentru mulţi a fost... transportul în comun. "Îl aştept pe soţul să vină să mă ajute să ducem câte una până la autobuz", a spus o beneficiară.

De ajutoarele de la Uniunea Europeană beneficiază anumite categorii de șomeri, pensionarii cu venituri sub 400 de lei, persoanele cu handicap grav și accentuat şi asistaţii social. Cei care nu se găsesc pe liste, dar sunt îndreptăţiţi să primească aceste alimente, nu trebuie să-şi facă griji.

"Aceste persoane vor face obiectul unei liste suplimentare pe care noi o să o întocmim începând de acum, nu trebuie să se sperie, nu rămâne nimeni fără alimente, dar probabil că aceste alimente vor fi primite şi distribuite începând cu ianuarie 2015", a precizat Adela Cristescu, director la Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia.

În Alba Iulia, peste 4.500 de oameni beneficiază de alimente gratuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri