Alba. Apă contaminată la robinete

Data publicării:
APA RUGINIE

De aproape o săptămână, locuitorii oraşului sunt nevoiţi să-şi procure apă fie din magazine, fie de la fântanile sau izvoarele cu apă potabilă din judeţ.

Reprezentanţii companiei de apă susţin că de vină sunt lucrările de relocare a unor conducte de apă. Aceştia spun însă că în ciuda aspectului, apa este potabilă şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.

Direcţia de Sănătate Publică are însă altă părere. "Am trecut toţi consumatorii de pe un fir pe celălalt, ceea ce a dus dublarea cantităţii de apă pe firul rămas în funcţiune. Dublându se debitul şi crescâd şi viteza, aceste conducte fiind din oţel şi vechi de 30 de ani s-au produs fenomenele de turbiditate", a afirmat Viorel Lazăr, director general Apa CTTA Alba.

Analizele făcute de DSP indică o valoare a fierului de şase ori mai mare decât limita admisă. Specialiştii recomandă populaţiei ca apa să nu fie consumată până la normalizarea situaţiei. "Distribuitorul de apă SC CTTA Apa sucursala Alba Iulia a fost sancţionat cu avertisment, urmând ca apoi să se aplice prevederile legii 458/2002 privind calitatea apei şi anume va fi sancţionată cu amendă", a declarat Cristina Galoş, purtător de cuvânt DSP Alba.

În plus, reprezentanţii companiei au fost somaţi să remedieze problema cât mai curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri