Alba. Exproprieri cu scandal

Data publicării:
demolare casa

Muncitorii au demolat doar o parte din casă. De altfel, din cei 2.000 de metri pătraţi ai gospodăriei, doar 1.300 au trecut în proprietatea statului. Când a văzut cum buldozerele pun la pământ casa, nora bătrânei a suferit un atac de panică şi a fost dusă la spital.

În schimbul gospodăriei, statul le va da proprietarilor 90.000 de lei. Aceştia spun însă că banii nu le ajung să îşi cumpere o nouă casă. "Vă daţi seama ce este aici: casa, grădina şi cei peste 300 de pomi", a spus fiul femeii.

Pentru că au refuzat să semneze actele, demolarea casei s-a făcut în prezenţa unui executor judecătoresc.

"Debitorii au refuzat de bună voie să-şi execute obligaţiile prevăzute, deşi s-a încercat la data de 15 printr-un proces verbal ca, de comun acord, să-şi execute de bună voie obligaţiile. Şi astăzi s-a continuat executarea, în sensul că a fost preluată această suprafaţă prevăzută cu titlu executor, în baza acestei decizii", a afirmat Florin Sapta, executor judecătoresc.

"Orice litigiu nu împiedică intrarea în posesia terenului, în domeniul public al statului. Ceea ce poate să facă fostul proprietar este să se adreseze instanţei privind cuantumul de despăgubire", a declarat Virgil Taciuc, şeful Serviciului Exproprieri, din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Şi alţi proprietari de terenuri şi case expropriate sunt nemulţumiţi de sumele pe care le-au primit de la stat.

"Am luat o casă, am vândut o garsonieră a unei fete, ca să putem cumpăra casă, să avem unde sta", a spus un localnic. 

"5 arii sunt luate şi suntem trecuţi cu 3.200 lei", a afirmat un alt proprietar despăgubit de stat.

Exproprierile se fac pentru modernizarea liniei de cale ferată Braşpv-Curtici, care face parte din Coridorul IV paneuropean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri