Ambulanţa fără medici. Conducerea SAJ Bistriţa-Năsăud a anulat gărzile de noapte

Data publicării:
ambulanta bn

Doar două din cele şase posturi de medic de la Serviciul de Ambulanţă sunt ocupate. Atunci când sunt multe solicitări, la intervenţii pleacă şi directorul medical.

"Vreau să vă spun chiar un caz pe care l-am transportat eu sâmbătă spre duminică noaptea la Cluj, pentru un stop cardio-respirator, survenit la o nuntă", a menţionat acesta.

Asistenţii sunt cei care trebuie să facă faţă majorităţii cazurilor în care oamenii din judeţ apelează la Ambulanţă.

"Se simte pe pielea noastră, simţim oboseala, pentru că între echipajele de asistent este foarte greu să faci față, având în vedere că noi avem foarte multe trasferuri interjudeţene, de CT", a spus Diana Urs, unul dintre ei.

Până de curând, la Ambulanţă au lucrat patru doctori. Unul şi-a deschis cabinet de medicină de familie, în timp ce al doilea a fost scos din sistem, după ce a refuzat să facă un curs de specializare în medicina de urgenţă. Nimeni nu pare interesat acum de postul scos la concurs.

"Cei 2 medici care au rămas să asigure garda alternativ de 12 ore, cu gardă de 24 de ore în zilele de sâmbătă și duminică şi sărbători legale", a precizat Annabella Muzsi, managerul serviciului.

"Doi medici pe urgenţă... vă daţi seama, e foarte greu! Foarte, foarte greu! Şi urgenţele sunt multe. Şi accidente... of, of! Nici nu are rost să ne gândim", a spus un bistriţean.

Județul Bistriţa-Năsăud are aproximativ 227.000 de locuitori. În primul trimestru al anului, la serviciul de urgenţă 112 a fost cerută de 14.000 de ori intervenţia unei ambulanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri