Angajaţii Poştei din Alba Iulia, în stradă. Peste 20 de salariaţi au pichetat sediul Prefecturii

Data publicării:
PROTEST POSTA 2

Înarmaţi cu fluiere, oamenii au stat o oră în faţa Prefecturii. Au scandat lozinci şi au cerut să fie plătiţi pentru munca prestată.

"Noi am trimis bugetul de venituri şi cheltuieli la minister, nu a fost avizat de directoroul din Ministerul Finanţelor, Ioan Raceu, acelaşi director care anul trecut a aprobat rectificarea bugetară. Noi anul trecut am avut o rectificare bugetară şi o creştere salarială de 100 lei prin hotărâre de guvern. Anul acesta, dacă nu se semnează bugetul, în primul rând trebuie să reducem cheltuielile cu 10%, dar ce este mai grav, trebuie să reducem cheltuielile pe salariu", a afirmat Nicolae Albu, preşedintele Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, filiala Alba.

Angajaţii Poştei sunt nemulţumiţi şi de propunerea administraţiei de a-şi lua lunar, în următoarele şase luni, câte două zile libere neplătite.

"Eu de 25 de ani... tot în Poştă. Au fost treburile bune, dar uite că la nivelul companiei se iau nişte măsuri ca să nu ne plătească două zile, deci să lucrăm, dar să nu ne plătească", s-a plâns unul dintre ei.

"Faptul că am putea avea salariile scăzute ne derajează, pentru că oamenii de fapt vin şi lucrează şi nu vor lua salariile integrale, care oricum sunt modeste pentru munca pe teren, pentru faptul că lucrează tot timpul, în ger, frig, soare, caniculă", a completat altul.

Angajaţii sunt decişi să întrerupă activitatea dacă vor fi obligaţi să îşi ia zile libere neplătite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri