Aplicaţii pentru "casa inteligentă"

Data publicării:
APLICATIE BEC

Aplicația a fost creată de o companie româno-germană și poate fi activată gratuit de pe orice telefon inteligent. Becul costă 60 de euro şi deocamdată se poate comanda numai online. Botezată AVEA, aplicaţia poate controla prin bluetooth până la nouă becuri în același timp.

"Controlăm becul, putem practic porni și opri lumina din aplicație. Ne putem trezi la o anumită oră cu o anumită lumină, cu o anumită muzică, care se potrivește cu lumina respectivă", a explicat Marius Mailat, CEO.

IT-iștii au creat și o aplicație care poate rula atât pe TV, cât și pe telefonul mobil și cu ajutorul căreia proprietarii își vor putea alege filmele.

"În momentul în care eşti în apropierea unui cinematograf, poţi primi oferte personalizate în funcţie gusturile tale, în funcție de ce raitinguri ai dat la alte filme", a completat Eduard Cristian Boloș, software engineer.

Programatorii au realizat și o aplicație, care îi aduce aminte utilizatorului că nu mai are mâncare în frigider ori că temperatura din casă a scăzut. Numită Smartliving, aceasta este folosită deja în Germania de către cei care au grijă de persoane în vârstă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri