Arieşeni, perla ascunsă din Munţii Apuseni

Data publicării:
PARTIA ARIESENI

La 1.000 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Alba şi Bihor, se află o staţiune puţin cunoscută: Arieşeni. Are două pârtii. Vârtop, una dintre ele, e lungă de 750 m, iar diferenţa de altitudine e de 200 m, ceea ce însemnă că are un grad mediu de dificultate. Are teleschinocturnă, iar de anul acesta are şi tunuri de zăpadă artificială.

"Încercăm să facem zăpadă... am şi făcut săptămâna trecută, când au fost temperaturi sub -3, 4 - 5 grade, dar săptămâna asta a plouat mult şi multă s-a topit şi aşteptăm temperaturi propice să facem zăpadă, să aranjăm toată pârtia, în cazul în care nu va ninge de sus", a afirmat Dan Gligor, administratorul pârtiei.

Sora mai mică, pârtia Vârtop 2, are doar 430 de metri lungime şi o diferenţă de altitudine de 100 metri, ceea ce însemnă un grad de dificultate uşor. Şi aceasta este dotată cu teleschi şi nocturnă.

Staţiunea din inima Apusenilor are şi numeroase locuri de cazare în pensiuniLa o pensiune de 4 margarete, o vacanţă de o săptămînâ, în regim all inclusive, costă 990 lei de persoană.

"Suntem pregătiţi să ne întâmpinăm turiştii, aşteptăm ca şi vremea să ţină cu noi, să ningă, bineînţeles, pentru că zona este minunată, aşa încât turiştii au toate motivele să vină în Arieşeni", a spus Ionela Pantea, angajata unei pensiuni.

La o pensiune de trei margarete, preţurile sunt ceva mai mici.

"Pentru această perioadă, am pregătit pachete de 6 nopţi, 7 zile la preţul de 700 lei de persoană, care cuprinde cazarea şi trei mese pe zi", a precizat Cristina Nicola, administratorul unei pensiuni.

Cei mai puţin pretenţioşi pot găsi găzduire şi la pensiuni de doar două margarete, unde pentru 7 zile cu masa inclusă vor plăti doar 570 lei. În plus, avantajul este că, stimulaţi de concurenţă, hotelierii se întrec în a oferi condiţii cât mai bune.

"Turismul în Arieşeni a început în anul 1992, cu prima pârtie de schi. Pas cu pas, a crescut numărul pensiunilor. Anul acesta, putem vorbi de 50 de pensiuni cu aproximativ 1.000 de locuri de cazare", a spus Vasile Jurj, primarul localităţii Arieşeni.

Turiştii care ajung în Munţii Apuseni pot vizita şi obiectivele turistice precum Peştera Gheţarul ScărişoaraCascada Vârciorog sau Izbucul Tăuz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri