Artă în borcanele cu murături

Data publicării:
muraturi

În cămara Institutului Oncologic din Cluj-Napoca sunt sute de borcane cu murături şi fiecare dintre ele pare o operă de artă.
"Se pot pune și castraveți la murat și dovlecel, folosind aceași metodă de ornare care, bine-nțeles, impune și puțină răbdare sau îndemânare", a precizat Mariana Boancă, bucătar.

Tradiţia decorării borcanelor cu murături a pornit în urmă cu 12 ani, de la Ioan Ivașcu, bucătarul şef al institutului. "Avem cam 49-50 de sortimente de produse, de la ardei pus în oțet, sare, până la porumb crud și conservat. Este de 3 ori artă le şi guști, le și miroși, le și vezi și preparatele trebuie întodeauna dădăcite"

"Nici la marile restaurante nu se face așa, unde preţurile sunt cum sunt, mi se pare un gest de suflet și de omenie", a spus un pacient.

"sunt foarte bune, sunt ca la mama acasă, sunt gustoase fiecare borcan cu modelul lui"

Conducerea institutului are propriile motive să aprecieze arta bucătarilor săi.

"Pentru spital este un beneficiu, așa cum acasă faci economie la produsele pe care le pui pe iarnă, tot așa și aici, din cauza banilor, noi facem o economie foarte mare cu aceste produse pe iarnă", a afiarmat Lenuța Lucaci, director de îngrijiri medicale la Spitalul de Oncologie Cluj.

În bucătăria Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca se pregătesc, în fiecare toamnă, aproape 30 de tone de murături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri