Au stat 3 ore la coadă pentru un loc de parcare

Data publicării:
coada taxe

"Primul venit, primul servit", este regula după care la Cluj-Napoca autorităţile locale distribuie în fiecare an locurile de parcare libere din oraş. Acesta este şi motivul pentru care sute de clujeni s-au aşezat la coadă înainte cu 3 ore de deschidera ghişeelor.

"De la 5:00 fără un sfert, deci de la 4:45. Am venit pentru a înregistra o parcare sau un loc în parking. (De ce credeţi că trebuie să veniţi atât de repede?) Experienţa aniilor anteriori şi să fim primii înregistraţi", a afirmat o clujeancă. 

"La 5:30 am ajuns şi încerc şi eu să obţin un loc de parcare. Este primul an. Am înţeles că ordinea este în funcţie de care este numărul mai mic pentru zona pentru care vrei să obţii parcarea", a spus un clujean.

"Cam o oră şi ceva am stat afară. (Cum de aţi venit chiar în prima zi?) Pentru că cererile se eliberează în ordinea depunerii şi dacă sunt puţine locuri de parcare la bloc si suntem multi care vrem parcari primii care vin primesc. Eu stau la blocul ăsta de 3 ani şi n-am reuşit să obţin parcare", a afirmat altul.

Locurile de parcare se vor distribui după 31 de martie. Atunci, cele pentru care nu a fost achitată taxa pe 2015 vor deveni disponibile. În primele 30 de minute de la deschiderea ghişeelor s-au depus însă sute de cereri.

"Aproximativ 150 de persoane şi-au depus documentele pentru obţinerea unui loc de parcare. Oamenii au venit din timp, pentru că aşa prevede regulamentul. Este una dintre condiţiile esenţiale pentru a intra în posesia unui loc de parcare: primul venit, primul servit", a precizat Iulia Perşa, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca .

Astăzi s-au deschis la Cluj-Napoca şi ghişeele unde se achită taxele şi impozitele locale.

"Am venit să îmi plătesc impozitul ca să scap de orice datorii (Cum de aşa devreme ?) E convenabil pentru mine, că e o mică reducere şi îi o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinim", a spus un clujean.

"Impozit. Eu în fiecare an în prima zi vin. (Vă ajută reducerea ?) Da, da. Anul trecut am plătit 1003 lei şi anul acesta 1004 lei", a precizat o clujeancă.

Cei care îşi achită dările până în 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%. La Cluj-Napoca, impozitele au fost menţinute şi în 2015 la nivelul celor din 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri