Autobuze noi la Cluj-Napoca

Data publicării:
AUTOBUZE NOI 2

Noile autobuze sunt dotate cu GPS şi cu sisteme automate de numărare a călătorilor.

"Acest autobuz este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie de la podea joasă, de la posibilitatea de a avea acces persoane cu dizabilităţi, locuri special în autobuz pentru ele, climatizare, deci încălzire sau vara pentru aer condiţionat, sistem de modernizarea video împotriva vandalizării. Sunt 43 de locuri pe scaune şi încă 100 în mijlocul de transport", a precizat primarul Emil Boc.

Noile autobuze le vor înlocui pe cele aflate în circulaţie de mai bine de 20 de ani, care au termenul de exploatare depăşit.

"Vom începe să scoatem din acele autobuze verzi SC810 care sunt de vreo 23 de ani în circulaţie . Încet - încet, ele vor fi scoase", a afirmat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Noile mijloace de transport sunt dotate cu validatoare pentru viitoarele carduri de călătorie, ce vor înlocui actualele bilete.



"Cardurile se vor putea încărca. Ele vor avea o durată de exploatare de 3 - 4 ani ca orice card bancar şi periodic se vor putea încărca sume de bani, prin care la validare se ia suma necesară călătoriei", a mai explicat Liviu Neag.

Sistemul de plată cu cardul va fi implementat în această primavară, dar timp de doi ani, acesta va funcţiona în paralel cu cel clasic, care foloseşte biletele de călătorie.

Primăria va plăti autobuzele din creditul de 300 de milioane de lei contractat în 2011 pe o perioadă de 30 de ani. Costul total al investiţiei este de 62 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri