Autor de culegere de geografie, la 13 ani. Un elev din Zalău a editat un caiet de exerciţii de geografie

Data publicării:
OLIMPIC GEOGRAFIE

Identificarea ţărilor Europei pe hartă, caracterizarea statelor după cele mai dezvoltate industrii sau colorarea steagurilor naţionale ale unor ţări europene date. Acestea sunt doar câteva dintre exerciţiile gândite de un elev pentru colegii lui cu un an mai mici, care învaţă geografia Europei. Culegerea respectă programa şcolară de clasa a VI-a, iar testele sunt atât de bine gândite, încât profesorii de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu", unde învaţă băiatul, le folosesc deja la oră.

"Am verificat fiecare capitol în parte să nu fie greşeli ştiinţifice. Se poate crede că e scris de un profesor. Este foarte bine structurat, itemii sunt foarte bine gândiţi. Deci este mai mult decât nivelul unui elev. Elevii vor înţelege mai bine şi îşi vor fixa mult mai bine cunoştinţele referitoare la Europa", spune Camelia Butaş, profesor de geografie.

"Întrebări, sunt multe hărţi, pe baza hărţilor să răspunzi pe grafice. De exemplu, hidrografia Europei: Să identifice 18 fluvii şi două lacuri. Să asocieze termenii într-o coloană cu alta. În general, îmi place să aflu despre ţări, capitale", spune Andrei Brisc.

"Îmi place foarte mult şi faptul că este făcut de un elev care a parcus deja materia, este un plus pentru că a ştiut cum să le abordeze pe placul nostru. Şi sunt mai interactive", este părerea unei eleve.

Cu ajutorul părinţilor, elevul a scos 100 de exemplare pe piaţă, însă majoritatea au fost oferite cadou colegilor.

"Săptămâna trecută a ieşit pe piaţă. Andrei mi-a oferit şi mie un exemplar şi colegilor", spune Andreea Purdea, diriginta clasei în care învaţă Andrei.

Chiar dacă iubeşte geografia, iar anul acesta va participa din nou la olimpiada naţională, visul lui Andrei este să devină antrenor de tenis. De cinci ani practică acest sport, iar în acest timp a adunat zeci de premii şi medalii la concursuri din ţară. Idolul lui este tenismanul Roger Federer.

"Este unul dintre puţinii sportivi pe care i-am avut care şi-a însuşit foarte repede noţiunile tehnico-tactice, fapt care l-a propulsat", a afirmat antrenorul Constantin Carp.

Andrei Brisc va participa în curând la campionatul naţional de tenis ce va avea loc la Bucureşti. Acum, elevul se află pe locul 23 în topul celor mai buni tenismeni din ţară la categoria sa de vârstă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri